Nog voor ik een foto kon nemen had mijn vriend al een groot stuk brownie op. Ja, deze brownies zijn hier thuis (en daarbuiten) echt favoriet!
Aangezien deze brownies ook perfect zijn voor de kerst, wilde ik niet wachten met publiceren tot de volgende keer dat ik ze ga maken (en een foto kan maken voordat de brownies zijn aangesneden).
De zoete aardappel proef je niet direct in de brownies, maar onderstreept de smaken van de cacao, versterkt de grounding eigenschappen (perfect voor de koude dagen) en geeft een geweldige smeuïge structuur. Plus ze zijn iets minder zwaar op de maag en je krijgt meteen wat groente binnen.
Zoals je van me gewend bent is ook dit recept zonder geraffineerde suikers. Wel heb ik ahornsiroop gebruikt. Al zeg ik het zelf, met deze brownies sluit je het kerstdiner toch wel perfect af.
Ingrediënten (12 brownies)
- 250 gram zoete aardappelpuree (zie instructie)
- 150 ml ahornsiroop (maple syrup)
- 125 gram witte amandelpasta
- 2 eetlepels extra virgin kokosolie (ook bekend als raw of onverhit)
- 50 gram rauwe cacao poeder (kies voor een goede kwaliteit voor extra lekkere brownies)
- ¼ theelepel himalaya zout
- 1 theelepel bakpoeder (ik gebruik biologische wijnsteenbakpoeder van Lecker’s)
- 60 gram havermeel (= gemalen havermout) *
- 50 gram rauwe pecannoten, gehakt in stukjes
- 45 gram 70% chocolade (vegan), gehakt in stukjes
* Als je heel gevoelig bent voor gluten, kies dan voor havermout/havermeel dat expliciet is gemarkeerd als glutenvrij (wat betekent dat het op een zodanige manier wordt gekweekt en geproduceerd dat het vrij is van besmetting met andere granen, aangezien haver zelf geen gluten bevat, maar er in reguliere havermout vaak een paar tarwezaden tussen vermalen kunnen zitten).
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal van ongeveer 25 cm x 20 cm
- Bakpapier
- Mengschaal
- Staafmixer, blender of keukenmachine
Bereiding
Bereiding zoete aardappelpuree
- Verwarm de heteluchtoven op 200ºC.
- Prik de zoete aardappels een aantal keer in met een vork.
- Zet de zoete aardappels in de oven (op een stukje bakpapier of in een schaal) gedurende 45 minuten.
- Laat de zoete aardappels afkoelen op een rooster.
- Pel of schil de zoete aardappels (de schil komt al heel makkelijk los).
- Pureer de zoete aardappels met een staafmixer, keukenmachine of blender.
Als je de zoete aardappelpuree al van te voren maakt, kun je de puree in de koelkast bewaren tot gebruik.
Bereiding brownies
- Verwarm heteluchtoven tot 175ºC.
- Bekleed een bakvorm van ongeveer 25 cm x 20 cm (of van vergelijkbare grootte) met bakpapier.
- Doe de zoete aardappelpuree, ahornsiroop, (witte) amandelpasta en kokosolie in een grote mengkom. Gebruik een (hand) blender of keukenmachine om de ingrediënten te mixen.
- Voeg cacaopoeder, himalaya zout en bakpoeder toe en meng opnieuw.
- Voeg havermeel toe en mix tot er een dik, schepbaar beslag ontstaat.
- Doe het beslag in de met bakpapier beklede ovenschaal en verdeel het met een lepel of spatel gelijkmatige.
- Bestrooi het browniebeslag met gehakte pecannoten en de gehakte chocolade snippers.
- Bak 28 à 32 minuten op 175ºC.
- Haal uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm.
Geniet van deze heerlijke brownies terwijl ze nog warm zijn of op kamertemperatuur. Bewaar de rest van de brownies maximaal 5-7 dagen in de koelkast.
Enjoy your habits today with love and light.
Namasté,
Aimée Kuntz
Niets meer missen van onze yoga blog?
Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen.
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEFen mis nooit meer één van onze yoga blogs.