Ben jij ook dol op bananenbrood? Maar zou je graag een recept hebben dat vegan en zonder geraffineerde suikers is? Dit is mijn favoriete recept. In muffin variant vind ik het er extra leuk uitzien en zijn ze ook nog eens makkelijk mee te nemen.
Biologische ingrediënten (+/- 8 muffins)
- 200 gram havermeel (of maak het zelf door havermout te malen in de hakmolen)
- 50 gram amandelmeel
- snufje himalayazout
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 zeer rijpe bananen
- 5 ontpitte medjool dadels
- 2 eetlepels extra virgin kokosolie
- 75 à 100 gram diepvries wilde blauwe bessen (of frambozen)
- ½ theelepel baksoda (zuiveringszout / baking soda)
- ½ eetlepel appelazijn
Overige benodigdheden
- Muffinvorm (ingevet met een beetje kokosolie)
- Staafmixer, keukenmachine of blender
Bereiding
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden celcius.
- Doe de havermeel, amandelmeel, himalayazout, kaneel en bakpoeder in een kom en roer de ingrediënten door elkaar.
- Mix de bananen, dadels en kokosolie met de staafmixer, blender of keukenmachine.
- Roer het bananenmengsel door de droge ingrediënten tot het goed gemengd is.
- Roer de blauwe bessen (of frambozen) door de mix.
- Meng de baksoda met de appelazijn zodat het gaat schuimen. Roer dit door het muffinbeslag heen.
- Vul de ingevette muffinvorm met het beslag.
- Bak de muffins in +/- 30 à 35 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat de heerlijke verse muffins eerst even afkoelen. Enjoy!
Enjoy your habits today with love and light.
Namasté,
Aimée Kuntz
Niets meer missen van onze yoga blog?
Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen.
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.