Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Romige havermout met bosbessen (vegan)

3 Apr 2019
door Aimée Kuntz

Paarse overnight havermout… geeft extra kleur aan de ochtend. Met heel veel bosbessen en lekker romig door de cashewnoten. Heerlijk als ontbijt of brunch.

Zelf eet ik het als brunch, dus ik maak een vrij grote portie. Als je het ontbijt maakt en je een niet te grote ontbijter bent, kan je er misschien wel meer porties van maken: door de cashewnoten is het namelijk best machtig.

Preppen doe je de avond van te voren, maar het maken zelf is super simpel en zo gedaan. De havermout hoef je namelijk niet te koken, maar laat je een nachtje weken in havermelk. Lekker makkelijk toch?

En wil je het nog beter verteerbaar maken o.b.v. Ayurvedische inzichten? Dan wordt vaak aangeraden er een warm ontbijtje van te maken en het niet te combineren met koud fruit. Hiervoor kan je de banaan vervangen door een paar dadels en de havermout even op te warmen (en de bosbessen meteen mee te verwarmen). Je hoeft het dan niet te koken aangezien de havermout al zacht is van de nacht weken.

 

Enjoy!

 

Ingrediënten (voor 2 grote porties)

  • 75 gram rauwe cashewnoten
  • 100 gram havermout
  • 250 gram wilde bosbessen (diepvries of vers)
  • havermelk
  • 1 banaan
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanillepoeder (ongezoet)
  • snufje Himalaya zout
  • 3 verse medjoul dadels (optioneel)

 

Bereiding

Avond van te voren

  • Week de cashewnoten in ruim water (minimaal 4 uur).
  • Doe de havermout in een kommetje en schenk er havermelk over tot het net iets meer dan onder staat. De bedoeling is dat de havermelk wordt geabsorbeerd door de havermout.
  • Als je bosbessen uit de vriezer gebruikt, ontdooi deze dan alvast in de koelkast.

 

Havermout mixje

  • Mix de uitgelekte cashnoten met de havermout, banaan (of ontpitte dadels), kaneel, vanillepoeder, himalaya zout en dadels (optioneel) met de (staaf)mixer of blender.
  • Roer de bosbessen er doorheen met een lepel/spatel.
  • Optioneel kan je het nog even opwarmen in een pannetje om het makkelijker verteerbaar te maken.
  • Verdeel het over schaaltjes. Je kan het nog versieren met toppings naar keuze. Geniet er van.

 

Enjoy your Habits© today with love and light!  

Namasté,

Aimée Kuntz

 

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »