Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Rabarber aardbei crumble

3 Mei 2024
door Aimée Kuntz

Ik geloof dat je in een yoga lifestyle ook echt wel mag genieten van iets zoets. Wel kies ik er graag voor dit op een manier te doen die minder belastend is voor het lichaam en tegelijkertijd ook gezonde voedingsstoffen geeft. Zodat jouw zoete momentje er één wordt van zorgeloos genieten.

In de lente, wanneer ik de rabarber lekker vers in de winkel zie liggen, maak ik dan met liefde deze rabarber aardbei crumble. Bewaar dit recept en zet de ingrediënten op je boodschappenlijstje om ook zelf deze makkelijke rabarber aardbei crumble te maken. Ga jij het maken als zondags ontbijtje, voor bij de koffie of als dessert? Enjoy!

ps. Wist je dat het toevoegen van specerijen zoals Ceylon kaneel het recept niet alleen lekkerder maakt, maar ook makkelijker te verteren?

 

Biologische ingrediënten (4 porties)

Vulling:

  • 4 stengels rabarber
  • 300 gram (diepvries) aardbei
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker (of 2 eetlepels ahornsiroop of 5 dadels)
  • 1 theelepel Ceylon kaneel
  • ½ theelepel vanillepoeder (ongezoet)

 

Crumble:

  • 100 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 à 2 eetlepels ahornsiroop (afhankelijk van hoe zoet je het wil)
  • 4 eetlepels extra virgin kokosolie of ghee
  • snufje Himalaya zout

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC
  • Snij de uiteinden van de rabarber af (en gooi deze weg). Snij de rabarber stengels in stukjes.
  • Doe de rabarber en het water in een pannetje en breng het aan de kook. Verlaag de warmtestand en laat het pruttelen gedurende 10 minuten. Regelmatig even roeren.
  • Maak ondertussen een kruimeldeeg van door in een mengkom de ingrediënten voor de crumble te mengen: havermout, amandelmeel, ahornsiroop, kokosolie (of ghee) en Himalaya zout. Je kan dit met een eetlepel of met de hand doen. 
  • Voeg de aardbei en kokosbloesemsuiker (of alternatief) toe aan de rabarber en kook deze voor 1 minuut mee. Proef of het zo zoet genoeg is voor jou en zo nodig voeg je wat meer kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of dadels toe.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie of ghee.
  • Doe het rabarber aardbei mengsel in de ovenschaal. Verdeel het kruimeldeeg hier overheen.
  • Bak de rabarber aardbei crumble in de oven in ongeveer 30 à 35 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Laat de rabarber aardbei crumble nog een paar minuutjes afkoelen buiten de oven voordat je het verdeelt over jouw favoriete schaaltjes en het serveert.

 

Geniet met aandacht van jouw heerlijke home-made crumble.

(Je lichaam reageert beter op voeding als je met aandacht en met plezier eet).

Aimée Kuntz

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »