Twee maanden geleden ben ik op Bali helemaal fan geworden van smoothie bowls. Wat is Ubud trouwens een food walhalla! Eenmaal thuis ben ik nu ook regelmatig smoothie bowls aan het maken als ontbijt. Mijn favoriete recept tot nu toe is deze groene smoothie bowl met avocado en spinazie.
Heerlijke gezonde groene smoothie bowl
Waarom ik smoothies uit een glas afwissel met smoothies uit een bowl? Het is gewoon anders. Hoewel ik ook heel veel drinkbare smoothies maak, vind ook het ook heerlijk om lekker een momentje te nemen om m’n smoothie met een lepel te eten. Wat bovendien ook nog eens goed is voor het spijsverteringssysteem. En doordat je er allerlei toppings op kan doen, kan je er echt een maaltijd van maken. Leg maar alvast een banaan (in plakjes gesneden) in de vriezer…
Biologische ingrediënten:
- 1 bevroren banaan, in plakjes gesneden
- 1 avocado
- 1 handje spinazie (vers of bevroren)
- Snufje vanillepoeder
- Scheutje kokosmelk
- Toppings naar keuze (bijvoorbeeld fruit, suikervrije granola, chia zaadjes, kokosrasp en rauwe cacao nibs)
Bereiding:
- Een paar uur van te voren: snijd een banaan in plakjes en leg dit in de diepvries.
- Mix de bevroren bananenplakjes, avocado, spinazie, vanillepoeder en kokosmelk tot een dikke smoothie. Zelf gebruik ik hier het liefst mijn hakmolen voor, maar met een blender, keukenmachine of staafmixer kan het natuurlijk ook. Als de smoothie te dik is, kan je wat meer kokosmelk toevoegen. Mix totdat ook de spinazie er goed fijn doorheen is geblend.
- Doe de dikke smoothie in je favoriete kom en versier deze met je favoriete toppings.
Enjoy your Habits© today with love and light!
Aimée Kuntz