Misschien herinner je mijn andere bliss balls recept nog. Een favoriet van velen. Nu had ik echter trek in een herfstige variant. En ik vind ze zelf erg goed geslaagd.
Zoete aardappelpuree gaat dan ook zo goed samen met de cacao en de chai specerijen. De zoete aardappel en de chai geven een heerlijke aardende warmte. Perfect om de winderige, koele en turbulente vata eigenschappen van de herfst mee te balanceren.
Nog een tip: bak meteen wat extra zoete aardappels in de oven en gebruik deze in je avondeten of ontbijt.
Ingrediënten (12 grote of 24 kleine bliss balls)
- 100 gram zoete aardappelpuree
- 150 gram amandelmeel
- 6 medjoul dadels
- 3 eetlepels rauwe cacao
- 3 eetlepels chia zaad
- 1 theelepel chai- of speculaaskruiden
- snufje himalayazout
- Optionele toppings als kaneel, kokosrasp of hazelnootmeel
Bereiding
- Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in warm water.
- Maal de dadels fijn met een (staaf)mixer of hakmolen tot het smeuïg is.
- Mix alle ingrediënten met een lepel of mixer.
- Draai balletjes van het mengsel.
- Optioneel kan je de balletjes nog door iets heen rollen zoals kaneel, kokosrasp of hazelnootmeel.
- Bewaar de bliss balls in de koelkast tot gebruik. Enjoy!
Hoe je zelf zoete aardappelpuree kan maken
- Verwarm de heteluchtoven op 200 graden celcius.
- Spoel de zoete aardappels goed af.
- Prik ze meerdere keren in met een vork.
- Bak je in de oven (op een stukje bakpapier op een rooster of in een schaal) gedurende 45 minuten.
- Laat de zoete aardappel afkoelen op een rooster.
- Verwijder de schil.
- Pureer de zoete aardappel fijn.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Enjoy your habits today with love and light.
Namasté,
Aimée Kuntz
Niets meer missen van onze yoga blog?
Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen.
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEFen mis nooit meer één van onze yoga blogs.